Tuesday, May 24, 2011

Neocate Malaysia

Mama saja bagi title macam tu so that if ada orang lain yg google Neocate boleh dapat info tu from HERE. Somedico ni distributor, so tak payah le susah2 cari kat farmasi, memang takde. Hospital yg ada pun Pantai Hospital kat Bangsar tu, itupun kalau nasib tak baik takde stok. So parents out there, click to the link, address and contact no ada kat link tersebut.

Anyway, ayah semalam penat kot so tak update progress. Well mungkin takde mood sbb anak bujang ayah, mr. darwish nasyran telah 'pee' di merata lantai toilet sbb mina letak toiletries dia atas toilet bowl cover, so he was just too lazy to move the toiletries somewhere else. Lepas tu sembahyang Isya' kiblat dia pi hadap 180degree from the actual kiblat.Dapat lah pelempang sedas kot. Mama kat bawah so tak tau apa exactly jadi and malas nak amik tau sbb nanti darwish potentially dapat another libasan adalah tinggi.

Ok, mama nak update pasal Neocate ni. So far effect Neocate to the diarhea Sarah, ada improvement. From 20 to 30 times turun ke 10 to 15 times within 24 hours.

Intake Neocate pun makin banyak. Sarah start on last thursday night. First sachet habis dalam 2 hari, tu pun ada bancuhan yg tak habis. Sekarang satu sachet habis less than 24 hours, dia dapat habiskan setiap bancuhan of 3oz-4oz walaupun rasanya tak sedap. Tak boleh bancuh banyak2 sebab takut tak habis dan kalau banyak pun purging banyak le. Ni tinggal 3 sachet je, so nak kena pegi beli lagi.

Harga ayah takde letak sebelum ni but the clue is, 10 sachet Neocate ni sama dgn 4 Pediasure tin besar. 4 tin Pediasure boleh last for at least 2 month, but 10 sachet Neocate seminggu jek habis....so harap cepat lah digestive system Sarah back to normal, then boleh minum Pediasure balik.

Walaupun dah minum Neocate ni cirit Sarah still ada darah, kadang banyak kadang sikit, so until now luka kat dalam tu belum sembuh lagi nampaknya. It was advised untuk minum Neocate alone, jangan ambik makanan lain, but macam mana Sarah nak tahan lapar kan, so nasi ke roti ke anything yg boleh makan Sarah tetap makan.

Ada 3 hari lagi sebelum another chemo session..the last chemo session.

2 comments:

eB ezrin said...

singgah :)

rubendran gunaselan said...

Distributor baru untuk Neocate adalah Nutriventure Sdn Bhd.Saya adalah Sales Exec untuk company tersebut.Jika sesiapa hendak beli Neocate,tolong contact saya.0143094360.TQ