Saturday, May 21, 2016

Happy 13th Birthday Abg Darwish



Happy bornday Awish. Jadilah anak yang soleh, contoh kepada adik2 dan berbaktilah pada agama, keluarga dan negara. Nanti ayah dan mama dah tua jagalah kami sebaiknya.

Sooo.. After 1 year, 7 months and 5 days ayah berblog semula. Itupun selepas kena 'teguran' Unknown reader dalam komennya (check posting sebelum ni). Thank you unknown follower.

As you can see in the picture above, a lot of things have happened since 16/10/2014. Awish sekarang dah bujang dan lebih tinggi dari ayah. And the background.. It's our new house since Nov 2015.

More to come Insyaallah. Ayah cuba memori kan all the important events, as many as possible, dalam diari ni. Insyaallah.


Thursday, October 16, 2014

Happy Birthday Zafri

Hari ni Eshan Zafri genap 1 tahun.

Happy birthday Zafri!!


Monday, October 13, 2014

Outing

Zafri memang suka naik kereta dan jalan2. Maklumlah sekarang dah pandai gamit bye-nye.

Boleh dikatakan Zafri akan keluar masuk rumah, naik kereta, tiap-tiap hari. Paling kurang, pegi hantar dan jemput abang dan kakak ke/dari SRA.

Semalam seharian tak keluar sbb pagi ayah ada KL Marathon lepas tu ada tetamu ejen Public Mutual mama dan ayah datang. Tambahan pulak abang dan kakak2 tgh ujian akhir tahun, jadi weekend pun kena buat ulangkaji.

Sampai ke petang, Zafri dah gelisah tak nak tidur, tak nak lepaskan mama.

So lepas asar kita satu famili ke Empire jalan2 lepas stress. Happy bukan main lagi Zafri, masuk kereta je lebar senyumnya. Siap boleh bye2 lagi... Kat sapa2 lah Zafri bye2.


Dinner kat sana. 
Kedai apaentah namanya... Nyonya something...


Thursday, October 9, 2014

TT

Selain drp Hi-5, Zafri suka tengok Timmy Time.






Monday, October 6, 2014

Kak Seha

During the long weekend, Kak Seha tak balik kampung Raya Idul Adha. Instead spent time kat rumah kita.


Lunch kat Sunway Pyramid. Repair laptopnya yang tetiba tak blh ON malam sebelumnya.

Abg Awish takde dlm gambar sebab dia tak nak ikut. 



Chef Awish




Mama dah buat ikan jelawat stim for lunch. Boleh pulak Awish cakap dia tak nak. Mama cakap masak la apa yang Awish nak makan.

So apa Awish masak?

Bawang goreng.

Lepas tu makan dgn sambal kicap.

Sabar je la.

At least hari Sabtu yg lepas Awish buat nasi goreng. Adalah 'class' sikit menu tu.