Sunday, June 12, 2016

Rumah

We are no longer warga Puchong. Since Dec kita dah jadi warga Shah Alam.


A lot of memories in Puchong.

At the time ayah writing this rumah Puchong belum diserahkan pada Buyer.. tunggu arahan dari lawyer



New heaven





Eshan Zafri

Hmm.. what can ayah write about you..

Too many..
Only you can understand what you talked until now at 2 years 8 months old.
Your first steps was helped by you holding a plate for balancing,@ 1year 5 months
Favourite cartoon is Sheriff Kellie
Can install apps on the smartphone.
You want to conquer all, mama's android & ipad, ayah's iphone & tab.
You like to take selfie, and when you do you said "sheyshees" (say cheese)
Manja. Mengekor mama kesana kesini.
Masih B.F until now.
 What else?

bawak pinggan nak bagi balance.. kalau takde pinggan Zafri jatuh

collection of Selfi "sheyshees"

Sherrif Kellie


Genius with smartphone

poyo

kembar muka dgn ayah


Dhia Maisarah

Jan 2011 - Sarah di diagnose menghidap Stage 4 Malignant Germ Cell Tumor. A RARE cancer. We were losing you Sarah.
Jan 2016 - Prof Lin Hai Peng declare Sarah is 100% cured.



Syukur Alhamdulillah.

But ayan dan mama remain cautious on the future. Ayah akan terus doakan Sarah cancer free selama lamanya. Mama akan terus pantau food intake. In the mean time enjoy the potato chips and all MSG enhanced food. Oh ya.. not forgetting the sweet sweet drinks, especially sirap.




Ermina Yasmin

Now 11 years old.

Ermina maksudnya friendly. Yasmin nama bunga.

 Mina memang ramai kawan baik. Siap ada BFF group girls lagi. Macam namanya 'friendly' Mina disenangi kawan2 yg selalu ajak Mina kerumah. Tapi bila pindah sekolah, cuma dapat berhubung melalui laman sosial Insta. Kat sekolah baru Mina ada 2 kawan baik. Tapi bulan ni kedua2 pindah jauh ikut famili diorang. Kesian Mina. Ada kawan yang duduk setaman, Khadijah, tapi every weekend akan pegi ke rumah nenek kat KL pulak. Mina pun keberatan nak rapat dgn Khadijah sebab Mina dapat tau Khadijah akan bersekolah di luar negara masa form 1 nanti. Mina selalu sedih bila kenangkan kawan2 rapatnya satu persatu hilang.

 Mina memang 'soft' sebab Mina bunga. Selalu ada perasaan takut. Tapi Mina kalau dah decide untuk buat something Mina is very determined. Macam masa nak naik parasailing - it takes 2 days to gather courage selepas Awish dan Sarah dah buat. But once Mina dah nak buat Mina sangat tak sabar.

 Mina always think of others before herself. Kalau Mina feel she deserved more respect Mina jarang melawan tapi Mina akan keep it or try to keep it to herself, walaupun ayah boleh nampak2 mata Mina berkaca2 dan suara Mina deep menahan sedih.

 Mina is Zafri's favourite siblings dan idola Sarah (sebab Sarah selalu tiru apa Mina buat atau cakap).

Sekian.





Thursday, June 2, 2016

Darwish Nasyran

Here is what Darwish Nasyran has become since October 2014

- Awish skrg taller than ayah

- 'Wide' than thin (after riding bicycle to school for 4 months) masa darjah 6 kat puchong

- Now dah masuk form 1 'wide' again. Semalam Awish komplen berat dah melebihi 66kg.. mak aih.. tu dah lebih berat dari ayah

- Dah berapa banyak baju dan seluar ayah dah bagi Awish

- Awish miss untuk dapat the best result dlm UPSR, tapi hikmahnya dapat masuk sekolah kluster kecemerlangan @ one of the best school in Shah Alam



Editted 12/6/2016

Gambar Awish naik basikal pegi sekolah masa darjah 6. Dari sekolah kebangsaan Awish kayuh basikal pegi sekolah agama.. around 2km..
By the time Awish sampai mama dah tunggu. Awish makan dan tukar baju dalam kereta.
Masuk kelas confirm lambat.







Saturday, May 21, 2016

Happy 13th Birthday Abg Darwish



Happy bornday Awish. Jadilah anak yang soleh, contoh kepada adik2 dan berbaktilah pada agama, keluarga dan negara. Nanti ayah dan mama dah tua jagalah kami sebaiknya.

Sooo.. After 1 year, 7 months and 5 days ayah berblog semula. Itupun selepas kena 'teguran' Unknown reader dalam komennya (check posting sebelum ni). Thank you unknown follower.

As you can see in the picture above, a lot of things have happened since 16/10/2014. Awish sekarang dah bujang dan lebih tinggi dari ayah. And the background.. It's our new house since Nov 2015.

More to come Insyaallah. Ayah cuba memori kan all the important events, as many as possible, dalam diari ni. Insyaallah.


Thursday, October 16, 2014

Happy Birthday Zafri

Hari ni Eshan Zafri genap 1 tahun.

Happy birthday Zafri!!