Monday, July 21, 2014

A+M+S buka puasa buffet


Jom buka posa kat hotel!!


Zafri kena tinggal kat rumah :(




Saturday, July 19, 2014

Toys for Zafri (and the rest)

4th July.

Mama nak merangsang semangat (read : paksa) Zafri utk merangkak.
Kalau tak Zafri merangkak dgn lutut lurus... ?!? Belajar dari kucing kut. So macam mana nak merangkak kan.

Solution : tunnel

Tapi kena kongsi dgn kucing2 la pulak.

Berjaya jugak walaupun menangis2.

Untuk motor, memori dan listening skills kat bawah ni.
Yang ni Zafri kena kongsi dgn Kak Lang Sarah.

Update today. 
Zafri consider dah lulus merangkak. Dah jauh dan dah laju.

Kejap lagi ayah kena pasang pagar sana sini la jawabnya.



Tuesday, July 15, 2014

Medical Record Entry : Sarah 120714


Alhamdulillah semuanya ok. AFP 1.6 (masa kanser dulu 328 000).

Kencing pun semua ok.

Prof Lin kata since dah 3.5yrs no relapse, the lower possibility of relapse. He put it at 90% fully cured. 

Tunggu lagi 1.5 - 2 yrs baru blh 100% kata Prof.

Insyaallah..



Majlis Mini Anugerah Cemerlang

Mina no 9 all darjah 3

Sarah no 8 all darjah 1

Awish tak dapat hadiah. No 30+ dari 100++ darjah 5. Also a commendable achievement.

Tahniah anak anak ayah.








Report card day

Sarah - cikgu cakap Sarah makin boleh bergaul dan tak malu2 sgt

Mina - cikgu cakap Mina kelemahan adalah Maths. Cikgu math cakap memang ramai yang lemah math dalam kelas. Actually Mina one of the bright student.

Kedudukan dalam kelas Mina dan Sarah? Ayah dah lupa. 

Awish - report card day hari yg lain. Tapi mama lupa nak pegi. Jumpa cikgu kelas Awish hari yg lain. Cikgu cakap Awish berusaha dalam kelas, especially lepas dia kena duduk depan. Homework pun dia siapkan kat kelas.

Semua AMS no 7 ke atas sebenarnya.

Alhamdulillah. Keep it up.





Wednesday, July 2, 2014

Sarah - First day puasa

Last year sebenarnya Sarah dah puasa. Tapi mama cakap, kat RealKids teacher bagi dia minum and maybe even makan masa break. Tu sebab Sarah selamba je masa kat rumah. Bila weekend sibuk nak makan minum.

Tahun ni first day puasa kan Sunday, mama dan ayah keluar Sarah sibuk nak ikut. Mama dah bagitau dah tak payah ikut nanti penat dan lapar. Sarah insist nak ikut jugak.

Balik dari Sunway Pyramid around 1pm Sarah dah sibuk dah..... I'm hungry, i'm thirsty... Sampai masuk tahap menangis.

Tapi Sarah berjaya bertahan sampai waktu buka.


Hari kedua lebih kurang sama, sebab sekolah pagi dan petang.
Masuk hari ketiga semalam Sarah dah boleh tahan sikit nampaknya.

Insyaallah, penuh tahun ni.




Tuesday, July 1, 2014

Eshan Zafri

Status : tgh nak merangkak. Tapi bontot menunjuk langit