Sunday, December 4, 2016

Eshan Zafri 3rd birthday 16 Oct 2016

16 Oct 2016

Ada family event kat rumah Pak Ngah.

Tapi coincide dengan birthday, ayah dengan muka tak malu minta izin kat Pak Ngah untuk enter frame.



Kek yang super special untuk Zafri



Happy birthday Zafri.. bila nak start cakap ni??



Revisit post lama Mina @ 3 years old

Sep 27, 2008


Multi talented artist

Her name is Ermina Yasmin. She's 3 years old. She's multi talented. Just watch what she can do..
Abstract Drawing

Acting 

Pop Singing
video
Check out the Pi-mai-pi-mai-tang-tu's Pak Uda style of wearing pyjama.

Dancing
video

https://www.youtube.com/watch?v=870C1RqB5Gw


Soprano Singing
 
De
spite all the hype surrounding her and the community, she's fully focused in the search of her other undiscovered talent, as shown in the picture below..

Ayah, have your write a new story

Seminggu dua ni Mina dan Sarah giat membaca diari AMSZ ni. Memang itu lah tujuan ayah buat blog ni. Supaya satu hari nanti AMSZ akan baca dan mengimbau kenangan masa kecik.
Little that ayah know that the time is now.

Mina dan Sarah kerap bertanya "Ayah, have you write a new story?"

Malangnya, ayah belum ada lagi idea kreatif macam dulu untuk menulis. Bahan banyak.. melimpah ruah but ayah just don't know how to make it an interesting writings any more.

But ayah is not giving up, I'll find my lost writing creativity soonest possible.

Something like this ..



Sunday, June 12, 2016

Rumah

We are no longer warga Puchong. Since Dec kita dah jadi warga Shah Alam.


A lot of memories in Puchong.

At the time ayah writing this rumah Puchong belum diserahkan pada Buyer.. tunggu arahan dari lawyer



New heaven





Eshan Zafri

Hmm.. what can ayah write about you..

Too many..
Only you can understand what you talked until now at 2 years 8 months old.
Your first steps was helped by you holding a plate for balancing,@ 1year 5 months
Favourite cartoon is Sheriff Kellie
Can install apps on the smartphone.
You want to conquer all, mama's android & ipad, ayah's iphone & tab.
You like to take selfie, and when you do you said "sheyshees" (say cheese)
Manja. Mengekor mama kesana kesini.
Masih B.F until now.
 What else?

bawak pinggan nak bagi balance.. kalau takde pinggan Zafri jatuh

collection of Selfi "sheyshees"

Sherrif Kellie


Genius with smartphone

poyo

kembar muka dgn ayah


Dhia Maisarah

Jan 2011 - Sarah di diagnose menghidap Stage 4 Malignant Germ Cell Tumor. A RARE cancer. We were losing you Sarah.
Jan 2016 - Prof Lin Hai Peng declare Sarah is 100% cured.



Syukur Alhamdulillah.

But ayan dan mama remain cautious on the future. Ayah akan terus doakan Sarah cancer free selama lamanya. Mama akan terus pantau food intake. In the mean time enjoy the potato chips and all MSG enhanced food. Oh ya.. not forgetting the sweet sweet drinks, especially sirap.




Ermina Yasmin

Now 11 years old.

Ermina maksudnya friendly. Yasmin nama bunga.

 Mina memang ramai kawan baik. Siap ada BFF group girls lagi. Macam namanya 'friendly' Mina disenangi kawan2 yg selalu ajak Mina kerumah. Tapi bila pindah sekolah, cuma dapat berhubung melalui laman sosial Insta. Kat sekolah baru Mina ada 2 kawan baik. Tapi bulan ni kedua2 pindah jauh ikut famili diorang. Kesian Mina. Ada kawan yang duduk setaman, Khadijah, tapi every weekend akan pegi ke rumah nenek kat KL pulak. Mina pun keberatan nak rapat dgn Khadijah sebab Mina dapat tau Khadijah akan bersekolah di luar negara masa form 1 nanti. Mina selalu sedih bila kenangkan kawan2 rapatnya satu persatu hilang.

 Mina memang 'soft' sebab Mina bunga. Selalu ada perasaan takut. Tapi Mina kalau dah decide untuk buat something Mina is very determined. Macam masa nak naik parasailing - it takes 2 days to gather courage selepas Awish dan Sarah dah buat. But once Mina dah nak buat Mina sangat tak sabar.

 Mina always think of others before herself. Kalau Mina feel she deserved more respect Mina jarang melawan tapi Mina akan keep it or try to keep it to herself, walaupun ayah boleh nampak2 mata Mina berkaca2 dan suara Mina deep menahan sedih.

 Mina is Zafri's favourite siblings dan idola Sarah (sebab Sarah selalu tiru apa Mina buat atau cakap).

Sekian.