Thursday, October 16, 2014

Happy Birthday Zafri

Hari ni Eshan Zafri genap 1 tahun.

Happy birthday Zafri!!


Monday, October 13, 2014

Outing

Zafri memang suka naik kereta dan jalan2. Maklumlah sekarang dah pandai gamit bye-nye.

Boleh dikatakan Zafri akan keluar masuk rumah, naik kereta, tiap-tiap hari. Paling kurang, pegi hantar dan jemput abang dan kakak ke/dari SRA.

Semalam seharian tak keluar sbb pagi ayah ada KL Marathon lepas tu ada tetamu ejen Public Mutual mama dan ayah datang. Tambahan pulak abang dan kakak2 tgh ujian akhir tahun, jadi weekend pun kena buat ulangkaji.

Sampai ke petang, Zafri dah gelisah tak nak tidur, tak nak lepaskan mama.

So lepas asar kita satu famili ke Empire jalan2 lepas stress. Happy bukan main lagi Zafri, masuk kereta je lebar senyumnya. Siap boleh bye2 lagi... Kat sapa2 lah Zafri bye2.


Dinner kat sana. 
Kedai apaentah namanya... Nyonya something...


Thursday, October 9, 2014

TT

Selain drp Hi-5, Zafri suka tengok Timmy Time.






Monday, October 6, 2014

Kak Seha

During the long weekend, Kak Seha tak balik kampung Raya Idul Adha. Instead spent time kat rumah kita.


Lunch kat Sunway Pyramid. Repair laptopnya yang tetiba tak blh ON malam sebelumnya.

Abg Awish takde dlm gambar sebab dia tak nak ikut. 



Chef Awish




Mama dah buat ikan jelawat stim for lunch. Boleh pulak Awish cakap dia tak nak. Mama cakap masak la apa yang Awish nak makan.

So apa Awish masak?

Bawang goreng.

Lepas tu makan dgn sambal kicap.

Sabar je la.

At least hari Sabtu yg lepas Awish buat nasi goreng. Adalah 'class' sikit menu tu.





Thursday, September 25, 2014

Ayah order

Pukul 9 mlm. Ayah lapar.

Melilau kat dapur takde benda yang nak dimakan.

Tetiba ayah teringat ayah punya little chef.

Ayah : Mina can you make omelette for me.
Mina : Ok. You want onion and chili?

A few minutes later...


Terubat kelaparan ayah.

Thank you Chef Mina and assistant Chef Sarah.