Thursday, September 25, 2014

Ayah order

Pukul 9 mlm. Ayah lapar.

Melilau kat dapur takde benda yang nak dimakan.

Tetiba ayah teringat ayah punya little chef.

Ayah : Mina can you make omelette for me.
Mina : Ok. You want onion and chili?

A few minutes later...


Terubat kelaparan ayah.

Thank you Chef Mina and assistant Chef Sarah.




Saturday, September 20, 2014

GSC Marathon

This is not the normal marathon yang ayah biasa buat..

Lap 1 :
Dengan Awish, sebab usaha nak bagi Awish tengok TMNT menemui jalan buntu sebab kawan2 rapat gagal dihubungi on time.
Awish makan chicken ball tak ingat kt ayah
Negaraku 1
Lagi 10-15 min nak abis ayah keluar panggung sebab nak masuk Lap 2.

Lap 2 :
Dengan Mina dan Sarah. Mama dan Zafri yg temankan Mina dan Sarah tadi tunggu Awish keluar panggung pulak lepas tunggu ayah mina dan sarah keluar jugak.
Masuk2 panggung - Negaraku 2. Patriotik betul ayah hari tu. Al maklumlah Hari Malaysia la katakan.
'Best' giler cerite ni.. Sampai tersengguk2 terlelap2 ayah dibuek eh..

Dulu dan kini

A : Dulu muka baby..
Sekarang baby face

M : Dulu bam bam squareish 
Sekarang dah nampak matured

S : Dulu cute tapi susah nak senyum
Sekarang masih cute tapi senyum malu2 gitu..


Posing di Imigresyen

Paling best yg bawah ni.. Berpuluh2 kali shot. Mama kena create attention kat lense pakai marker pen. Itu je yang ada.

Hasilnya
Senyum macam Godfather samseng kena tangkap polis.

Yang bawah ni tak tau apa kes.. Mungkin sebab dah penat menunggu sampai 5-6 jam.. Ramai sgt org.. Campur dgn penat sebab kena lari balik ambik surat beranak kut..












Safety violator

Ni awal bulan hari tu


So minggu lepas terpaksalah ayah pasang pagar.

Beli baru (online) lak tu. Yang ada masa zaman AMS dulu dah jual (online gak) sebab ingatkan dah cukup 3 org je.





Saturday, August 30, 2014

9

Happy 9th Birthday Mina!!

Moga menjadi anak yang solehah dan berbakti pada mama dan ayah, dan tak lupa agama.





Kuching Marathon

Ni cerita 2 minggu lepas. 

Ayah register utk lari kat Kuching Marathon. Biasanya ayah travel sorang tapi kali ni ayah nak all family menjejakkan kaki ke Kuching so masa booking flight bulan 3 dulu ayah book untuk seisi keluarga.

Nak dijadikan cerita seminggu sebelum ke sana lutut kiri ayah sakit masa nak duduk antara dua sujud. Doktor cakap 2 minggu elakkan running and cycling.

Ayah rasa itu satu rahmat, sebab dapatkan lah kita luangkan masa bersama2 explore Kuching.

Akhirnya AMSZ and wife dapat naik flight lagi.

Family pic of the cats. Huh?!

Sunset river cruise at Sg Sarawak. Terbaek!!

Kek lapis Mira @ Kg Astana

Belated celebration of ayah's birthday @ Secret Recipe depan hotel. Ayah.. lain kali ingat.. it's Choc Mud not Choc Moist!!

Medan Niaga Satok

Mee kolok @ Mee sapi original dan terbaek (Mee sapi Hj Salleh kat Satok).
Puas hati dan masih terliur sampai sekarang..

Terima kasih Kuching