Tuesday, March 4, 2014

Figure Skating for AMS not Z

Semenjak kita attend birthday celebration Nadia kat Sunway ice skating ring, Mina and Sarah asik lah ajak mama ayah pergi main ice skating. So mama ayah agree to bring u there if you start menabung utk bayar entrance fee. Berkat kesungguhan MS menabung sampai dapat lebih 80 ringgit, dan jugak kebetulan, kakak seha datang hari sabtu tu so bolehlah temankan masuk ber-ice skating. Mama ayah mmg taknak masuklah kan. 

Awish yg mulanya taknak join, terikut jugak akhirnya. Ayah temankan ambik kasut sampai AMS and kakak seha masuk dlm ring tu. Pukul 11.30 jugak kot baru ayah keluar balik. Lepas tu mama ayah panggil2 dari tingkat atas tu, sorang pun tak dengar ya. 

By the time mama ayah datang balik sini around 1.30 camtu, tinggal awish sorang2 je kat tengah2 ring tu. Awish dah berani sampai ke tengah walaupun tak gliding, you are walking on ice hahaha. MS dah keluar sebab dah penat.

Maybe boleh lah pergi lagi lain kali kalau AMS tak kisah and berani mama ayah tinggalkan bertiga je. Kalau nak datang lagi next time kita kena awal sikit, kalau tak rugi masa sbb 12pm-12.30pm kena break sbb derang nak sapu air yg dari ice yg melting tu. Seronok ye berskating.




Thursday, February 27, 2014

Fun Time

AMS having fun at SPK clubhouse. Tunggu nanti zafri besar sikit boleh join ok.

Sementara ayah, abang n kakak berendam, kita tidur dululah.


Thursday, February 20, 2014

Wall Climbing

One of the weekend, CNY kot, kita pergi midvalley sbb AMS nak panjat ni. So off we go with mama and zafri sekali. Sarah naik yg block wall dulu tapi tak sampai atas, then the trainer tolong tarik tali supaya sarah boleh touch the bell. Yg atas ni mula2 awish dah naik about 1/3 kot but awish takut n turun balik. Then Mina punye turn, mina laju gila naik but bila tinggal 1/3 kat atas tu mina start slowing down. But mina dapat jugak press the timer button tu sbb motivated bila mama kata nanti mama printkan gambar mina sampai atas so boleh tunjuk kat kawan2.

Lepas tu trainer bagi another chance utk awish try lg sekali. Kali ni awish berjaya dgn masa yg lebih baik dari mina. Sarah pun dpt another chance walopon sebenarnye bayar utk sekali je. Sarah mcm biasa tak nak kalah kan, a fighter lah katakan, dia dapat kalahkan awish punye rekod masa.

Dah habis tu mina sedih n frust sbb awish n sarah beat her time. But sebenarnya kalau mina tak sampai atas tu, awish n sarah takkan rasa tercabar utk naik lg.Minalah yg motivate A n S. Mama ayah proud of you. Mina patut bangga sbb dpt atasi rasa takut n set the pace for ur brother n sister to follow. Good job AMS, 20ft wall climbing challenge conquered.  

Monday, January 13, 2014

Brotherhood moment

Abang Darwish mmg sayang sangat kat Zafri. Tapi abang tak pandai tunjukkan sayang tu dgn cara yg betul. Sampai sekarang mama ayah duk remind abang that zafri is still a baby.......a very human baby at that. Abang handling zafri macam abang handle kening n comel. Selalu zafri upset sbb abang tenyeh2 muka zafri. Tapi ada jugak masanya yg abang boleh buat zafri senyum kan. Nanti abang dah besar dah kerja, bolehlah zafri paw abang sbg gantirugi kena buli masa baby hehe.

Sarah's Birthday

Mama buat entry ni sbb ayah busy tak sempat update :).

1st January 2014, sarah dah genap 6 tahun. Dan sarah dah kena start sekolah rendah dan sekolah agama. Malam sebelum tu, bila sarah, mina, awish n zafri tidur (uihhh byknye nama mama nak taip hahaha), ayah ambik hadiah kat dalam keta mama yg korang sikit pun tak sedar ada kat situ, walopon petang tu korang naik keta mama. Pastu mama balut cantik2. 

Pagi2 esoknye lepas mama ayah wish sarah happy birthday, and bagi hadiah, sarah punya senyum lebar sampai ke telinga. Suka kan dapat oven set yg sarah idam-idamkan selama dekat setahun tu heheh. Tu lah hasilnya bila bersabar, bestkan.

Lepas tu, ayah call spk utk konfem dah boleh pergi mandi manda kat sana. See, ayah sanggup sign up cecepat so that sarah boleh bersuka ria berendam on your birthday. Suka tak?

Ni masa 27 dec tu. Sarah dekat 1 Bestari, sekolah kebangsaan seksyen 2 bandar kinrara. Tengah buat screening test. 
Masa 2nd January, sarah tak tau macam mana nak ke kantin, where mina and van driver could find you. You were waiting at the assembly area sorang2. Sian sarah. Mama and ayah pulak terlewat sikit. Nasib ayah nampak sarah kat situ. Then ayah tunjuk kantin kat mana and bawak sarah ke van.

Petang pulak sarah pergi sekolah agama. Suka kan, pergi sekolah, walopon dalam keta manjang bertekak dgn mina and awish hehe. Anyway mina walopon garang, sentiasa tolong tengokkan sarah kan, both sekolah pagi n petang. Hope sarah enjoy the school years and keep fighting, just tone down a bit ur competitive streak tu ye, nanti kawan2 takut pulak.







Sunday, December 8, 2013

Cara makan ubat Super Pahit

Ini petua untuk ibu2 dan ayah2 yang anaknya kena makan yang amat pahit (confirmed by Doktor) atau anak2 yang susah nak makan ubat.

Kira 1...2...3...

Masukkan syringe dalam mulut dan cepat2 tekan ubat tu keluar.
Kemudian..cepat2 suapkan kari yang dah dipanaskan kedalam mulut untuk membuang rasa pahit ubat tersebut.

Oh..dan jangan lupa untuk janji beli beg sekolah Monster High kalau habiskan dos antibiotik selama 5 hari tersebut.




Tuesday, December 3, 2013

His First Injection

Eshan Zafri @ 25.11.13

macam berani je..macam berani je..

eh..eh.. macam sakit je..macam sakit je..

uhhuh..

Adoiii!!!!! Sakit la!!!! I hate doctor!!!!