Wednesday, May 18, 2011

Time-Off and Gila Hospital

After 4 straight months, today mama take time-off. Plan asal nak escapade ke pantai terdekat. Tapi dengan keadaan Sarah, tak sampai hati nak tinggalkan. Kalau jadi apa2 kang mama dan ayah akan terkilan.

So, ayah accompany mama pegi 'hospital'. Mula kat 'hospital2' untuk refresh dan rejuvenate diri mama (dan juga anak tekak, jangan lupa).


Selepas tu pegi ke hospital yang memang betul2 hospital untuk cari susu special untuk Sarah.

Sesuai dengan 'excuse' yang mama bagi kat Awish dan Mina - mama pegi ambik ubat sebab mama sakit dan penat.

One thing mama dan ayah realise, we are becoming Gila Hospital - kemaruk dengan hospital @ medical center. Dalam masa 4 bulan, macam2 hospital kitorang visit, samada untuk 2nd opinion, medication atau pun cari ubat / supplement untuk Sarah. Dari Sunway MC -> SDMC -> UMMC -> Al-Islam -> PMC.

Next, we are also seriously considering going back to SDMC for the last chemo, due to the incident at UMMC which we will not share here, for now.

In case our we have to stick to UMMC, we hope there's no repeat of the incidents. We don't want to go to another hospital and add to the Gila Hospital list.

1 comment:

eB ezrin said...

1st time dgr terms tuh.. hik3