Saturday, June 25, 2011

Confirmed

Cikgu Azami : Ni ayah siapa
Ayah : Ayah Darwish
Cikgu Azami : Darwish!..Hmmm (mengeluh)

Confirmed. Macam yang ayah jangkakan.

Hari ni hari terbuka, ambik report card dan peluang untuk parents nak tau perkembangan pembelajaran.
Cikgu Azami kata Awish selalu khayal dalam kelas. Tengah buat kerja, salin kerja pun tetiba boleh termenung, mengelamun. Lepas tu kerja tak siap. Macam mana kat rumah macam tu lah kat kelas. Nasib baiklah cikgu ni dudukkan Awish kat sebelah depan sekali, supaya bila Awish mengelamun dia boleh jerit "Darwishhh!!". Cuma ayah tak pasti cikgu mata pelajaran lain ambik kisah ke tak.

Tengok carta kat bawah.

Nama Awish takde dalam carta ni...sebab...ni the upper half..

Nama Awish kat sini. No 22 dari 39 murid dalam kelas 2 Neptune. Kelas Awish ni bukannya EPL atau Championship tapi Division 1. Meaning Awish dalam kelas ke 3 terbaik. 

Macam yang ayah agak jugak, keputusan Awish adalah 5B. Semua main subjek dapat B. Confirmed. Ada A tapi Bahasa Arab (Awish top scorer dalam kelas) yang tak diambik kira. For info dalam kelas Awish yang dapat no 1 pun tak dapat 5As tapi 4A 1B je. Awish dengan 5B nye dapat no 22/39. Kat kelas yang lagi terror ramai yang score 5As. 

Apa pun Alhamdulillah sebab Awish takde dapat C or D etc. 5B tanpa ulangkaji dan tusyen, tunjuk ajar dari mama dan ayah kira boleh tahanlah. 

Cikgu Azami ada kata sebenarnya Awish memang minat bila dalam kelas cuma fokus selalu hilang. Ayah pulak mintak maaf kat cikgu tu sebab tak follow up masa kat rumah dan explain sebab musabab ie kelam kabut selalu ulang alik kat hospital.

Mulai sekarang Awish kena latih tubi lebih kerap untuk catch up all subjek dan harap2 tahun depan kalau tak dapat masuk kelas lagi bagus pun, at least maintain kat kelas pertengahan ni.

Insyaallah.

No comments: