Sunday, July 3, 2011

Balik Kampung

27 Februari - hari Arwah Wan meninggal - tu lah last sekali mama dan A.M.S balik kampung kat Repah.

Malam tadi ayah spontan ajak mama balik kampung, sebab tetiba je teringat rumah kampung dan kubur Wan. Mama think it was a good idea, lagi pun Sarah ok buat masa sekarang ni.

So today AMS, ayah dan mama dan maid Ja balik kampung menemankan atuk 'barang seminit dua', makan bersama-sama dengan atuk dan bagi Sarah melepaskan rindu kat halaman kampung.

Lama tak singgah sini. Restoran Nelayan Seremban. Beli lauk untuk makan dengan atuk.

Dapat atuk nye favourite - jangek 

Berkali-kali ayah, mama, atuk dan maid ingatkan "Sarah! Don't touch the cat!". Sarah akur tak usik. Tapi datang dekat kucing.


Banyak bunga2 atuk jadi korban.

Bukan Sarah je yang ambik, Mina pun sama jugak.

Mina cuba pujuk Abang (kucing) untuk daatng dekat. Abang tak layan, selamba je..

Happy betul dapat balik kampung

Mina, nanti ingatkan ayah kita print gambar ni untuk Atuk

Awish makan nasi 2 pinggan, lepas tu bedal roti atuk setengah plastik..

Happy sangat dapat berlari-lari sekitar halaman kampung



Time to go back..kesian Atuk kan..tinggal seorang..bercakap dengan kucing2 je..

Lepas singgah rumah Makteh dan Pakteh, singgah di kubur....

Wan, Awish, Mina dan Sarah balik Puchong dulu ye...

4 comments:

saadah saadun said...

sarah comel. saya doakan semoga sarah cepat sembuh. amin ya rabbal alamin. hugs to sarah n siblings.

eB ezrin said...

jangek tuh aper yer?

fnd said...

saadah, thanx for comment n the entry in ur blog. U be strong also in fighting your cancer

fnd said...

jangek = kulit lembu

kenyal2, chewy tapi sedap