Thursday, September 20, 2012

Souvenir Dari Survanabhumi

Mina mintak ayah belikan mini library (set of small books) sebab dulu ayah belikan satu je untuk Sarah tapi ayah suruh Sarah share dengan Mina. So Mina tak puas hati la tu.

Bila ayah tengok mini library yang ada, ceritanya lebih kurang sama dengan yang Sarah punya. Tak jadilah nak beli. Ternampak pulak buku2 yang memang sesuai untuk girls - lepas tu ada sticker.

Ayah belikan untuk Mina buku dengan sticker fesyen2 baju. Sarah punya buku sticker perabut dalam rumah (bagi Sarah kenal nama barang). Bottom line bagi dua anak gadis ni berangan la (macam selalu).

Untuk Awish..hmmm...susah. Nak beli buku sticker Awish tak minat, lagi pun dia dah 9 tahun, lelaki pulak tu. Beli buku cerita tak dibacanya. Beli toy. Membuang duit pulak, dan asyik berangan bukan2 je kang Awish (berangan fight2 tu).

Puas ayah pusing dalam kedai kat dalam airport tu last2 ayah terperasan. Toy yang boleh membantu tingkatkan kreativiti, self learning, problem solving at the same time Awish dapat berangan. It's a Optomus Prime Lego - yang boleh buat jadi optomus Prime, boleh jugak dibuat truck.

Sampai kat rumah...
Sarah minat buku Mina

Sarah kurang minat buku Sarah yang ayah belikan. Tapi nasib baik last2 dua2 anak gadis ayah berkompromi main sama2. Thank you girls.

Awish pulak. Bila tengok lego tu Awish - ayah, how can I do? It's difficult!.

Dalam hati ayah, memang sebab tu lah ayah belikan. Supaya Awish ada kemahiran problem solving. Boleh jadi EngineNear macam ayah.

Esoknya masa ayah kerja, mama hantar gambar kat bawah.


Awish berjaya menyiapkan sendiri Optomus Prime Awish (mama cuma tolong sikit je, bagi guide macam mana nak proceed).

Thank you Awish.

No comments: